پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه

درخواست السودانی برای برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران و عربستان

درخواست السودانی برای برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران و عربستان منابع بلندپایه در دفتر نخست وزیری و وزارت خارجه عراق گفتند که سودانی، به وزیر امور خارجه این کشور دستور داده، میانجیگری بغداد بین ایران و عربستان سعودی را از سر بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۰۵ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 26
کد خبر: ۱۶۵۵۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، دو تن از مسئولان عراقی در گفت‌وگو با روزنامه قطری «العربی الجدید» اعلام کردند که «محمد شیاع السودانی»، نخست وزیر عراق، از «فواد حسین»، وزیر امور خارجه این کشور و تیمی در دفتر وی خواسته است «با گشودن کانال‌های ارتباطی بین تهران و ریاض به منظور تضمین برگزاری دیدار جدید، میانجیگری بغداد بین تهران و ریاض را از سر بگیرند».

 

یکی از این دو منابع، از مسئولان بلندپایه در دفتر سودانی بوده است. این منبع بلندپایه به روزنامه مذکور گفته است: نخست وزیر عراق «امیدوار است به اولین دستاورد خارجی خود در این سطح دست یابد».

 

منبع دوم روزنامه العربی الجدید، یکی از مسئولان وزارت خارجه عراق بوده است که طی تماس تلفنی، این مسئله را تأیید کرده و گفته است که «برگزاری این دیدار جدید، در وهله اول به ایرانی‌ها بستگی دارد.»

 

این منبع عراقی مدعی شده است: «سعودی‌ها با از سرگیری گفت‌وگوها [با تهران] در سطح پایین واکنش مثبتی داده‌اند؛ با این حال، ایرانی‌ها خواستار جدول زمانی و پرونده‌های مشخصی به منظور بررسی این پرونده هستند و تأکید دارند که تمایلی به بررسی پرونده‌های معین ندارند.» این منبع اشاره ‌ای به این پرونده‌ها نکرده است.

 

بغداد از آوریل 2021 میزبان گفت‌وگوهای مستقیم بین ایران و عربستان سعودی در سطح نمایندگان دو کشور بوده است. هیئت مذاکره کننده دو کشور در سطح نمایندگان امنیتی و دیپلماتیک هر دو کشور بود که پنج دور این گفت‌وگوها با حمایت «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر وقت عراق انجام شده است که آخرین دور آن در آوریل گذشته بود.

 

بر اساس آنچه که فواد حسین وزیر امور خارجه عراق یک مرداد ماه (23 جولای) اعلام کرد، قرار بود دور ششم گفت‌وگوها بین تهران و ریاض نیمه اول مرداد ماه گذشته، بین «فیصل بن فرحان» و «حسین امیرعبداللهیان» وزرای خارجه دو کشور برگزار شود.

 

اما به گفته مقامات عراقی، این دور از مذاکرات به دلایلی متفاوتی به تعویق افتاد. بنا به ادعای این مقامات، یکی از دلایل تعویق افتادن این مذاکرات که به درخواست ایران انجام شد، اختلاف نظر ایران با عربستان درباره پرونده یمن بود./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار